Вівторок, 16.04.2024, 09:50
Головна

Реєстрація

Вхід
Вітаю Вас Гість | RSS
Радіо
www.radiobells.com #radiobells_script_hash
Меню сайту
Корисна інформація

Електронні версії підручників та віртуальна бібліотека

Всеукраїнська шкільна освітня мережа "Щоденник"

Видання для освітян

Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 51
Корисні посилання

Портал Академії

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 27 » УВАГА, СЕЗОН ВІТРЯНКИ!
09:03
УВАГА, СЕЗОН ВІТРЯНКИ!

kidpox_1_innerbig

Коротко про вітрянку

Збудник. Вітрянка викликається різновидом вірусу герпесу. Вірус називається Варіцелла Зостер і вважається одним з найбільш заразних. Так, якщо у вас на роботі на вітрянку захворів хтось один, швидше за все, інфекція вразить усіх співробітників, які не хворіли на цю хворобу раніше. Пам`ятайте, що вірус здатний переміщатися не тільки з кімнати в кімнату, але і «подорожувати» з поверху на поверх.

Група ризику. Найбільшої небезпеки схильні діти, але дорослі також можуть захворіти, причому вони переносять вітрянку важче.

Звідки береться інфекція? Джерелом вірусу стає хворий на вітрянку. Цікаво, що людина може заражати інших, ще не підозрюючи, що хворий. Тільки через п`ять днів після появи останньої бульбашки інфекція не буде передаватися. Також джерелом зараження може стати хворий, що страждає на оперізувальний лишай. оперізуючий лишай і вітрянка мають загального збудника.

Як передається вірус? Зараження відбувається повітряно-крапельним шляхом.

Симптоми. Перші ознаки вітрянки - бульбашки, схожі на краплі води. Вони облямовані вузьким рожевим обідком і часто викликають свербіж. Хворий відчуває слабкість, у нього підвищується температура. Як правило, чим важче проходить захворювання, тим вище температура. Спочатку висипання покривають спину, живіт, груди і голову. Після цього уражаються кінцівки. Коли висипання вражає все тіло хворого, температура стає значно вище, посилюється свербіння, хворому складно їсти і пити, спостерігається кашель, викликаний висипаннями на слизових оболонках дихальних шляхів і порожнини рота. Ці симптоми тривають, як правило, кілька днів, після чого хвороба йде на спад.

Необхідні заходи. Обробляйте висипання розчином зеленки, щоб в бульбашки не потрапила інфекція, і вони швидше підсохли. На зеленку можна наносити мазь, до складу якої входить ацикловір. Така мазь сприяє загибелі вірусу. Якщо на вітрянку хворіє маленька дитина, йому потрібно отстрігать нігті, щоб він не розчісувала бульбашки до крові і не заносив з нігтями інфекцію.

Ліки. Якщо вітрянка проходить у важкій формі лікар може прописати хворому дорослому або дитині протигерпетичні таблетки. Також можна приймати жарознижуючі, але спочатку слід ознайомитися з інструкцією, адже той чи інший препарат може бути вам протипоказаний. Зокрема, не варто приймати аспірин під час вітрянки. Він може викликати ускладнення для печінки. Для обробки бульбашок, щоб уражені дільниці не інфікувалися, можна, звичайно, по-старому намазувати їх темно-фіолетовим розчином марганцівки, зеленкою або фукорцином. Однак краще використовувати примочки з порошком Деласкін. Це допоможе не тільки зняти свербіж, але і підсушить бульбашки набагато швидше за інших засобів. Коли бульбашки лопаються, на їх місці утворюються скориночки, які самі по собі відпадають через 1-2 тижні. Профілактика вітрянки Якщо ви контактували з хворим вітрянкою, вам доведеться перебувати в ізоляції не менше 21 дня. Хворий може контактувати з іншими людьми не раніше, ніж через 5 днів після появи останньої бульбашки. провітрювання. Протяги заважають поширенню вірусу, тому провітрюйте приміщення якомога частіше. Вологе прибирання. Прибирання ніколи не буде зайвою, однак вона ніяк не впливає на поширення або знищення вірусу.

Джерело: http://uamedova.ru/rizne/9973-uvaga-sezon-vitrjanki.html

 

Переглядів: 384 | Додав: musajana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Архів записів
Новини освіти
Методичний портал
Погода
Харків
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Моя кнопка
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Корисні сайти
    САЙТ МУСАЄВОЇ ОКСАНИ ЛЕОНІДІВНИ © 2024 uCoz